Polecamy szeroką gamę naszych wyrobów, które wyprodukowane są z najlepszego surowca.
Spełnią one oczekiwania kulinarne gospodyni domowej jak i zadowolą każdego piekarza. Mąka, którą produkujemy to produkt sypki i drobnoziarnisty uzyskiwany z przemiału oczyszczonego ziarna pszenicy. Różny stopień zmielenia i oddzielenia otrębów od zmielonej mąki daje różne typy mąk, które możemy podzielić na ciemne i jasne.
Podstawowe typy mąk pszennych:
- tortowa typ 450- polecana do ciast biszkoptowych i biszkoptowo-tłuszczowych,
- śląska typ 480- gruba granulacja powoduje przydatność tego typu mąki do wypieku wszystkich rodzajów ciast
- poznańska typ 500- polecana do ciast kluskowych, pierogowych, na pizzę, a także do zasmażek i sosów,
- wrocławska typ 500- polecana do ciast drożdżowych, francuskich, półfrancuskich, naleśników oraz zup i sosów,
- krupczatka typ 500- polecana do ciast kruchych i półkruchych oraz parzonych i makaronowych,
- luksusowa typ 550- polecana do ciast drożdżowych i smażonych.







Produkty z naszego młyna to:
- mąki pszenne typ 450, 500, 550, 650, 750, 850, 1850,
- kasza manna,
- otręby pszenne
Nasze produkty pakujemy w 1 i 5-kilogramowe paczki,
worki 25 i 50-kilogramowe, bądź luzem.
Proponujemy również w sprzedaży mąkę żytnią
typ 580, 720, 2000.