CHARAKTERYSTYKA
Firma Produkcyjno-Handlowo-Usługowa „Złoty Kłos” Józefa Jurkiewicza rozpoczęła działalność gospodarczą w 1996 roku. W młynie w Wodzisławiu Śląskim produkujemy od 2000 r. mąkę tortową, poznańską, wrocławską, luksusową, krupczatkę, ponadto kaszę mannę i otręby.
Nasze produkty zdołały zainteresować wielu piekarzy, cukierników czy hurtowników. Nie w jednym piecu wypieka się dziś chleb z mąki „Złotego Kłosu”, nie w jednym sklepie czy hurtowni do kupienia są produkty z naszej bogatej oferty. Firma dysponuje własnym transportem, który dociera do najdalszych regionów kraju, od Podkarpacia do Pomorza jak i za granicę.
Staramy się sprostać wymaganiom klienta, dlatego oferujemy:
- towar po przystępnych cenach,
- krótkie terminy realizacji zamówienia,
- możliwość dostawy towaru transportem firmy,
- dogodne terminy płatności,
- rabaty i upusty dla stałych klientów,
- sprawną i fachową obsługę.
STRATEGIA FIRMY – WYCHODZIĆ NAPRZECIW KLIENTOM
Proponujemy klientowi dobry towar, estetycznie opakowany.
Staramy się spełniać wymagania, których oczekuje kupujący u nas piekarz czy hurtownik. Klient dzwoniąc, czy przychodząc do naszego młyna, spotka miłą i fachową obsługę. Tutaj konieczny jest ukłon w kierunku pracowników firmy „Złoty Kłos”, którzy z wielkim oddaniem i zaangażowaniem pracują na sukces swojej firmy, ponieważ panuje u nas zasada: „sukces firmy to sukces każdego pracownika”. Sam właściciel bowiem, nie zdziała nic bez oddanego sztabu zaufanych współpracowników.
Kupujemy surowiec najwyższej jakości, aby produkt sam w sobie, a nie znana przez klientów etykieta, przedstawiał wartość. W ten sposób nasz towar sam się wypromował – zdobywamy rynek, poszukujemy klientów nie tylko w naszym okręgu , ale na terenie całego kraju i za granicą.
CIĄGŁY ROZWÓJ
Staramy się wzbogacić bazę asortymentową o nowe typy mąk. W ostatnim czasie przypomnieliśmy klientom świetny produkt – tradycyjną, regionalną „mąkę śląską”, której promocję właśnie prowadzimy. „Mąka śląska” jest silna, dzięki czemu spełnia wymogi wypiekowe. Jej wszechstronne zastosowanie – do pieczenia, smażenia, zagęszczania – sprawia, że jest ona niezbędna w kuchni.
Chcemy odnaleźć się w warunkach wspólnoty europejskiej. Wdrożyliśmy system HACCP, uczestniczymy w szkoleniach, aby nie zostać z tyłu, a wręcz przeciwnie, stanąć w jednym szeregu z najlepszymi.
„Złoty Kłos” patrzy w przyszłość. Przygotowuje się do wdrażania certyfikatów jakościowych, pracownicy wyjeżdżają na szkolenia mające na celu poznanie struktur Unii Europejskiej, w której „Złoty Kłos” chce znaleźć swoje miejsce. Zgodnie z przysłowiem „dobry towar sam się chwali” zachęcamy tych, którzy jeszcze nie spróbowali mąki z młyna w Wodzisławiu Śląskim do testowania jej w domowej kuchni jak i profesjonalnej piekarni.
Właściciele i pracownicy „Złotego Kłosu” zapewniają, że kulinarny sukces murowany, bo – nasze, swojskie, najlepsze.